Forside

BILER

LEASING

KONTAKT

Finansiering

LEASING AF ELBILER

Med den tidligere finanslov var købere af elbiler sikret en lavere afgiftssats på 20 %, hvilket gjorde købsprisen på elbiler særdeles attraktiv. Dette tiltrak især købere af de dyrere og mere eksklusive elbiler, hvor forskellen fra en fossil-dreven bil var mest fordelagtig. Med den nye finanslov for 2021 kommer der dog markante prisstigninger på premium/performance elbiler.

Hvor leasing af elbiler ikke var noget, folk nødvendigvis tænkte over før, bliver det kun mere attraktivt nu. På trods af den stadig lave afgift, kan leasing af elbiler sagtens svare sig. Det betyder også at der er en langt mindre kapitalbinding, lavere afskrivning og mindre risiko. Samtidig er den månedlige leasingydelse særdeles attraktiv.

LEASING

ELBILER ER TEKNOLOGIFØSOMME

Elbiler er et område, der er i konstant udvikling. Gennem de seneste år, har især batteri- og ladeteknologien bevæget sig utrolig hurtigt i udviklingen. Rækkevidde og opladningshastighed forbedres konstant for hver ny mode, der kommer på markedet. Det ses især på nogle af de senere modeller, der har en rækkevidde på op til 429 km. og kan lade op på langt kortere tid end de tidligere. Disse teknologiske kvantespring er gode for forbrugerne, men samtidig er de med til at forælde elbiler lynhurtigt. Det betyder et større forholdsmæssigt værditab på elbiler sammenlignet med andre.

Hvis du køber en elbil, skal du derfor ikke kun afskrive på en højere værdi i form af prisen inkl. moms og afgifter, men også en større afskrivning i procent. Dette kan potentielt gøre et køb af en elbil til en dyr fornøjelse.
Vælger du i stedet at lease din elbil, vil afskrivningen ske på nettoværdien uden moms og afgifter. Det betyder, at du slipper nemmere end ved køb.

LEASING AF ELBIL

SPLITLEASE DIN ELBIL OG OPNÅ STORE BESPARELSER

Har du kastet din kærlighed på en ny elbil, kan salgsprisen hurtigt komme op på en stor sum penge. Skal den indkøbes som firmabil, beskattes du af omkring kr. yderligere udover din almindelige løn. Der er ganske vist en reduktion i skattegrundlaget til 75 %, når bilen runder 3 år, men derudover er din firmabilsbeskatning lineær gennem hele ejertiden. Indkøber du den i stedet privat, står du selv med risikoen for en høj afskrivning.

Vælger du i stedet at splitlease elbilen, bliver den månedlige ydelse langt lavere. Det gælder både totalydelsen og den private andel. Dette skyldes primært den lave registreringsafgift, hvilket gør netop splitleasing til en meget attraktiv løsning med elbiler.

FORDELE VED LEASING

LEASING AF ELBIL – FORDELE

En elbil er i princippet bare en bil ligesom alle andre. Derfor giver leasing af elbiler selvsagt også samme fordele som ved leasing af andre typer biler. Nogle af disse klare fordele er:

Fleksibilitet

Du kan skifte bil ofte uden at skulle stå med et stort økonomisk tab eller store økonomiske risici.

LIKVIDITET

Der bindes mindre kapital i bilen ved leasing end ved køb. Det frigiver din likviditet til andre områder i din virksomhed.

Afskrivning

Værditabet beregnes af bilens lavere nettopris.

Forsikring

Vi forsikrer gennem en puljeordning, og kan i 9 ud af 10 tilfælde tilbyde en bedre og billigere forsikring end du selv kan opnå.

Kontakt os gerne ved spørgsmål omkring leasing af biler. Vi rådgiver gerne om de forskellige løsninger. I fællesskab kan vi finde netop den leasingform, der passer til dine behov.